Mijn lijst met blogs

maandag 9 april 2012

mijn allereerste quiltAangestoken door Anja zal ik ook mijn eerste quilt laten zien. Wat quilten was wist ik nog niet in 1998. Aangestoken door een vriendin ben ik meegegaan naar een Mistery quiltworkshop bij Poespas in de Bilt. Vanaf dit moment is het helemaal misgegaan, het virus had mij te pakken!

De quilt is gemaakt met een heleboel stofjes die ik had liggen, ook veel "niet quiltstofjes" van de markt, Laura Asley en meegenomen vanuit vakantielanden, toen had ik ook al veel met stofjes. De quilt is nog steeds intensief in gebruik, wordt door vooral de kinderen veel gebruikt omdat de quilt lekker soepel is. Er zit geen tussenvulling tussen en heeft een fleese achterkant. Heerlijk warm en soepel in het gebruik, maar het quiltwerk is niet erg mooi (vind ik nu ;-).

Zelf heb ik deze quilt ook als workshop op mijn programma gehad, nu ook nog op verzoek. Wel veel snijwerk vooraf, maar op de naaimachine een snel en leuk resultaat!

5 opmerkingen:

Anja.M zei

Wat leuk dat je ook je aller eerste laat zien.
Met fleese zijn ze inderdaad lekker soepel en zacht.
Fijne dag nog.
Quilt groetjes Anja.

Heleni zei

Ook al zo'n leuke. Blijft mooi hè, een sterpatroon.

groet Heleni

carine zei

je eerste quilt blijft en zal altijd je trots en een speciale waarde hebben en terecht. Ook ik ben 30 jaar geleden begonnen en mijn eerste quilt met hier en daar een foutje die je pas enkele jaren later ontdekt vind ik nog altijd mijn specialleke! Jouw quilt is gewoonweg prachtig! Gefeliciteerd! Groetjes ui Brugge Carine-patchworkstar

Kiekplaotiesenzo zei

Leuk om ook jou eerste werkstuk te zien, en direkt al zo'n grote quilt!

Ineke zei

Wat een mooie quilt!!!

Groetjes,

Ineke